Dr Bogdanović
cosmetics ručno rađeni prirodni sapun - Dva srca i dva pravougaonika

Promo cena: 1560,00 RSD
Cena sa 20% POPUSTA: 1250,00 RSD


Ručno rađeni prirodni sapun “Dr Bogdanović” namenjen je za čišćenje i negu svih tipova kože. Zbog biljnih ulja koja sadrži (maslinovo, kokosovo, palmino i ricinusovo) nežno uklanja nečistoće sa kože i blagotvorno deluje na nju. Blag sapun pogodan za svakodnevnu upotrebu – za umivanje, tuširanje i pranje ruku. Za čistu, baršunastu, meku i zdravu kožu spremnu za nanošenje kreme.

maslinovo ulje, kokosovo ulje, palmino ulje, ricinusovo ulje, NaOH, eterično ulje lavande, demineralizovana voda

“Dr Bogdanović ručno rađeni prirodni sapuni”
Sapun za negu svih tipova kože
Od biljnih ulja - za čistu, zdravu i baršunastu kožu

Svakodnevna dnevna rutina podrazumeva čišćenje kože kako bi se ona pripremila za nanošenje odgovarajuće kreme i izborila sa stalnim izazovima. Da bi koža dugo bila baršunasta, negovana i zdrava, a očuvana njena normalna pH vrednost, neophodno je za umivanje, tuširanje i pranje ruku koristiti sapune koji nisu agresivni, ali su dovoljno snažni kako bi uklonili znoj, prljavštinu, šminku i sebum.

Stručni tim poliklinike DIVA, na čelu sa estetskim hirurgom dr Svetlanom Bogdanović, sa više od 27 godina iskustva u radu sa pacijentima, preporučuje ručno rađeni prirodni sapun za negu svih tipova kože koji je napravljen od sastojaka koji potiču iz prirode.

Četiri ulja čine osnovu ovog sapuna:

  • maslinovo ulje,
  • kokosovo ulje,
  • palmino ulje i
  • ricinusovo ulje,

a svako od njih ima svoju ulogu u čišćenju i nezi kože. Ujedno, sapun deluje opuštajuće zbog eteričnog ulja lavande koje sadrži, te pozitivno utiče na otklanjanje stresa i nesanice.

 

Delovanje “Dr Bogdanović” ručno rađenog prirodnog sapuna

 

Maslinovo ulje – vitamini A i E kao antioksidansi

„Dr Bogdanović“ ručno rađeni prirodni sapun, kao jedan od osnovnih sastojaka, sadrži maslinovo ulje koje je poznato po višestrukim blagotvornim dejstvima na kožu, a bogato je vitaminima A i E – antioksidansima koji se bore protiv izuzetno štetnih slobodnih radikala u koži, te na taj način utiče na usporavanje starenja kože, doprinosi njenoj regeneraciji i zaštiti. Pogodno je za negu suve kože. Maslinovo ulje blagotvorno deluje i na kožu sklonu alergijama. Hidrira i čisti kožu uz očuvanje prirodnih masnoća.

Kokosovo ulje – za penušavost i zaštitu kože

Drugi važan sastojak „Dr Bogdanović“ ručno rađenog prirodnog sapuna je kokosovo ulje koje odlično hidrira kožu i sadrži lauričnu kiselinu. Ona deluje antibakterijski i antifungalno. Mikroorganizmi – bakterije i gljivice svakodnevno napaduju kožu i zato je kokosovo ulje idealno za njeno čišćenje i sprečavanje pojave infekcija, te je sapun pogodan za čišćenje kože sklone aknama. Pored toga, ono sadrži i druge zasićene masne kiseline koje pomažu da se održi normalna masnoća kože. Ujedno, u njemu se nalazi i vitamin E.

Palmino ulje – za regeneraciju kože

U „Dr Bogdanović“ ručno rađenom prirodnom sapunu nalazi se i palmino ulje koje pomaže u borbi protiv bora i doprinosi regeneraciji kože pa je odličan izbor u antiage rutini. Sadrži vitamine A i C, kao i beta-karoten koji smanjuje osetljivost kože na sunce. Pogodno deluje i na zaštitu kože i umanjenje stresa koji nastaje pod uticajem spoljašnjih faktora, te je pogodno za negu suve kože kojoj obezbeđuje mekoću i prirodni izvor masnoće.

Ricinusovo ulje – za negu kože

Ručno rađeni prirodni sapun „Dr Bogdanović“ sadrži i ricinusovo ulje koje na kožu deluje poput melema. Ono hidrira kožu, dezinfikuje je i utiče na zaceljivanje, pa je pogodno za negu kože sklone aknama, kao i suve kože jer ima protivupalna svojstva. Ujedno ima i antiaging efekat. Ovo ulje pomaže koži da ima veću apsorpciju, pa je idealan sastojak sapuna kako bi se pripremila za nanošenje kreme.

Eterično ulje lavande – za opuštanje

„Dr Bogdanović“ ručno rađeni prirodni sapun u sebi ima i eterično ulje lavande čiji se miris otpušta tokom upotrebe, a poznato je da blagotvorno deluje na nervni sistem, da opušta, umanjuje stres, pomaže u borbi protiv nesanice, a ujedno umiruje kožu.

Blagi prirodni sapun „Dr Bogdanović“ čisti kožu, neguje je i omogućava joj da upije sve neophodne sastojke iz kreme koja se nakon njega nanosi.

 

NAPOMENA: Ručno rađeni prirodni sapun “Dr Bogdanović” NIJE testiran na životinjama.

 

Ukoliko želite da saznate sve o antiage kremi “Dr Bogdanović Ultra care” za negu suve i osetljive kože lica i regije oko očiju kliknite OVDE.

Ukoliko želite da saznate sve o antiage kremi “Dr Bogdanović Perfect care” za negu normalne i masne kože lica kliknite OVDE.

Ukoliko želite da saznate sve o antiage kremi “Dr Bogdanović Hydra care” za negu normalne i masne kože lica kliknite OVDE.